Šola v naravi (2. in 3. razred)

V ponedeljek, 6. 5. 2019, smo se učenci drugega in tretjega razreda odpravili v dom Burja v Seči. Vsak dan smo imeli dve uri plavanja, dopoldne in popoldne.

V ponedeljek smo si ogledali Forma Vivo, največjo naravno galerijo v Sloveniji.

V torek smo spoznavali sredozemska drevesa. Nato smo šli na degustacijo oljčnega olja, suhih fig in sliv. Izdelali smo si tudi nakit in domačim napisali razglednico. V sredo smo med drevesi hodili ob vrvici in posvojili drevo. Potem smo šli raziskovat školjke in morske živali. Naslednji dan nam je učiteljica Lili pokazala slovensko in afriško sol ter posnetek solin. Kasneje pa smo si jih  ogledali od daleč, ko smo šli z ladjico v Piran. Tam so nam na kratko razkazali Piran in nas peljali na sladoled.

Ko smo prišli nazaj v dom, so nam učiteljice nalakirale nohte.

V petek smo izdelali čarobno vrečko, na kateri je pisalo ščepec modrosti z dišečo sivko, saj smo v vrečko  nasipali sol in sivko.

V ponedeljek, 6. maja 2019 smo se učenci skupaj z učiteljicami z avtobusom odpeljali v Portorož na težko pričakovano preživljanje šole v naravi.

Nastanili smo se v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Burja v Seči.V petih dneh smo počeli veliko stvari in se naučili veliko novega. Poleg tečaja plavanja, ki smo ga vsi dobro opravili, smo še izdelovali nakit, dišavno vrečko, se vozili z ladjico, nabirali školjke, šli na sladoled …

Šola v naravi je bila zame lepa izkušnja. Prvič sem preživela nekaj dni sama, brez domačih. Pa tudi prvič sem bila na slovenski obali, ker sicer vsako leto letujemo na Hrvaškem.

Ponosna sem nase, kajti uspelo mi je.