Figura in kristal

Nekega dne, ko smo z družino bili na gori Peci, se je zgodilo nekaj neverjetno groznega.

Vse se je začelo, ko smo se zjutraj odpravili. Šli smo z avtom. Vozili smo se 1 uro in pol. Vmes se nam je spraznila guma, kar ni bilo najbolj prijetno, ampak dopoldan ob 11.00 smo bili tam. Ko smo prispeli, smo šli v gostilno Kralj Matjaž. Tam si dobil ob naročilu skrite pijače, figuro in kristal. Nihče še ni nikoli naročil skritega napitka. Ampak jaz sem imela srečo in dobila figuro ter kristal. Naročila sem si limetin sok.

Ko smo se odpravili na goro, sem imela figuro in kristal v žepu. Bili smo na sredini, ko sem ugotovila, da nimam figure. Ni mi bilo ravno mar, saj smo morali tako priti nazaj. Ko smo prispeli na vrh, sem se spotaknila in padla. Padla sem v luknjo. Slišala sem mojo družino, kako me iščejo in kričijo moje ime.

Končno sem se po 10 minutah zbudila. Bilo me je zelo strah. Raziskovala sem luknjo, da bi lahko prišla ven, ko sem videla ročico. Niti pomislila nisem, kaj se bo zgodilo. Mislila sem, da me bo spravilo ven. Ampak bilo je še huje. Spustila sem se po nekakšnem toboganu, obarvanem z vsemi možnimi barvami. Bila sem prestrašena, niti kričati nisem mogla. Tobogan je bil zelo dolg, vozila sem se 5 min. Med vožnjo sem začela razmišljati, da mogoče je vse to samo igra, ki jo pripravlja kakšna organizacija.

Končno se je tobogan končal. Prišla sem v sobo, ki je izgledala kot zapor. Po steni je bilo polno napisanih minulih dni, na sredini pa ena okrogla miza s stolom. V sobi ni bilo nikogar. Vsaj tako sem mislila. Ko se je pred mano pojavil mož z dolgo brado, sem se zelo prestrašila. Takoj sem vedela, da je to kralj Matjaž. V njegovi roki je imel mojo figuro. Predstavil se je. Bil je zelo prijazen. Potem mi je postregel s čajem, ki je bil zelo dober. Povedal mi je, da rabi dragulj, ki sem ga dobila, saj mu s tem hitreje raste brada. Vrnil mi je figuro, jaz sem pa njemu v zameno dala dragulj. Pokazal mi je pot, po kateri lahko pridem do vrha. Na vrhu pa je bila moja družina.

Ko sem se vrnila, sem jim povedala čisto vse, a so mislili, da se mi je vse to samo sanjalo. Odšli smo nazaj v dolino in domov prišli še pred temo.