Srečna Romeo in Julija

Capuleti in Montegi. Dve najimenitnejši družini v Veroni, ki sta sprti že več generacij. Montegi ne morejo videti Capuletov in Capuleti ne Montegov brez spora.

Nekega dne so Capuletovi priredili ples v maskah. Seveda se noben Monteg ni smel udeležiti plesa, ampak prebrisan član družine Monteg po imenu Romeo, se je udeležil plesa. Ta večer je bil prelomnica v njegovem življenju. Z namenom, da bi očaral takrat njegovo najlepše dekle na svetu, je srečal še lepšo. V trenutku se je zaljubil vanjo. Zelo je bil razočaran, ko je ugotovil, da je to dekle po imenu Julija iz družine Capuletov. Ponoči je prišel na vrt sovražnika pod Julijin balkon. Tam si izpovesta svojo ljubezen in se v kratkem času tudi poročita. Čez nekaj dni se Romeo zaplete v spor z Julijinim bratrancem Tybaltom. Tybalt ubije Romeovega najboljšega prijatelja in nato mu Romeo tudi vrne. Zaradi tega greha je mladi Monteg izgnan iz Verone. To Julijo zelo prizadene. Še bolj pa jo razočara novica o njeni poroki z bogatim Parisom. Po nasvet je odhitela k menihu Lorenzu, ki ji da uspavalo za 42 ur, da bodo vsi mislili, da je mrtva. Ampak ta novica ni bila namenjena Romeu, vendar jo je prejel. Kupil si je steklenico s strupom in se odpravil v Verono.

Romeo gre v grobnico z namenom, da se usmrti zraven svoje ljubljene. Tik preden želi spiti strup, še zadnjič pogleda Julijo, le-ta pa v tistem trenutki odpre oči in si skočita v objem.  Romeo ni mogel verjeti svojim očem in bil je prepričan, da je že mrtev. Nato mu Julija razloži svoj in Lorenzov načrt in si spet skočita v objem ter se poljubita. Nato prideta Julijina in Romeova družina na pogreb lepe Capuletinje. Ko vidijo Romea zraven žive Julije, niso mogli verjeti svojim očem, zato so začeli kričati, češ da sta duhova. Nato jim je mladi par razložil zgodbo.

Najbolj je bil jezen Capulet, saj se ni strinjal s to zvezo. Na koncu je popustil in spoznal svojo zmoto. Paris se je odselil in si našel novo ženo. Tudi Romeo in Julija sta se poročila, a tokrat ne na skrivaj.