Ustvarjalne delavnice

Na naši prvi uri delavnic smo risale risbe za natečaj za evropski dan jezikov. Uporabile smo lahko samo tri barve in narisale izvirno sliko, ki je morala biti na temo evropski dan jezikov. Na delavnicah smo prav tako delale risbo na temo noč čarovnic.  Najprej smo narisale motiv na temo noč čarovnic, nato pa smo čez ta motiv narisale črte. Nastal je krasen in čeden mozaik.

 

Nato smo barvale kamne z božičnim motivom. Kamne smo prvo pobarvale, nato smo jih pustile, da se posušijo. Kasneje smo na njih narisale božične motive, kot so: snežak, jelka, božiček, jelenček… Ko so se posušili, smo jih zavile in jih razdelile sošolcem.

Po kamnih smo izdelovale lovilce sanj. Iz žice smo oblikovale krog in okoli kroga zavile volno barve po svoji izbiri. Nato smo v krog ovile mrežo z volne. Na koncu smo na izdelek prilepile barvna peresa.

Zadnjih nekaj ur smo delale stole. Stare stole, ki smo jih imeli v šoli, smo zbrusile ter sčistile. Nato smo jih pobarvale z barvo po lastni želji. Pustile smo, da so se posušili in nanj narisale zaželene motive. Na delavnicah smo uživale, bile so prijetne in razvedrilne. Sodelovale smo učenke 8. razreda iIn učiteljica Aleksandra Žnuderl.

Učenke 8. razreda: Maja, Silvana, Katja, Taja, Julija, Aneja, Tijana in Laura smo se letos udeležile ustvarjalnih delavnic. V šolskem letu smo svoje ustvarjalne žilice izražale na papirju, stolih in kamnih.
Za božične in novoletne praznike smo skupaj z gospo učiteljico Aleksandro Žnuderl izdelale kamenčke za vsakega učenca 8. razreda. Od doma smo prinesle kamenčke, ki smo jih že prej umile in pripravile za izdelavo. Na njih smo nanesle 2 sloja barve po izbiri in počakale, da se posuši. Naslednjo uro smo na njih narisale različne božične, zimske in novoletne motive. S pomočjo učiteljice smo jih polakirale.
Iz valovite lepenke smo izrezale primerno velike kose in na hrbtno stran zalepile lepo misel. Nanjo smo položile kamne, izrezale primerno dolge trakove in jih ovile v pentljo okoli izdelka. Sošolci in sošolke so se z navdušenjem odzvali na presenečenje, ki smo jim ga z veseljem pripravile. Pri izdelovanju smo se imele zelo izvrstno, saj je delo bilo sproščeno.

V naših delavnicah se je našlo polno zabave, veselja in ustvarjalnosti. Delale smo različne
izdelke in pri tem neizmerno uživale.