Dobrodelnost − junaki

Kakšne rože cvetó po polju!
Rdeče in modre in zlate.
In vse čakajo noč in dan
samo nate.

Kakšne ribe plavajo v morju!
Take pa take in tudi – take.
In vse čakajo noč in dan
na vas, svoje junake.
(T. Pavček: Darovi)

Biti dober ne pomeni imeti zgolj dobrih ocen, biti dober na vseh področjih, ki se jih lotiš in se lepo vesti. Biti dober do sebe in drugih je vrednota in način življenja.

Učenci OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol ste še enkrat pokazali in dokazali, da v sebi nosite to dobroto.

V okviru dobrodelne akcije, ki je pred 3 leti iz želje po pomagati drugim, nastala pod imenom Otroci pomagamo otrokom, ste tudi v tem šolskem letu pomagali po najboljših močeh.

V najlepšem mesecu v letu ste skupaj z učitelji in starši zbrali hrano za socialno ogrožene družine vrstnikov naše šole in šestim družinam polepšali praznike. In verjamem, da ste jim s svojo iskrenostjo prižgali iskrice v očeh.

Da pa dobrodelnost ni le trenuten navdih, dokazujete tekom celega šolskega leta. In sedaj vam bodo hvaležni tudi vrstniki po Sloveniji, saj jim boste s svojimi sporočili in zbranimi zvezki v okviru Karitasove dobrodelne akcije Pokloni zvezek polepšali začetek naslednjega šolskega leta in verjamem, da tudi počitnice.

Dragi učenci, ostanite dobri, saj s svojo dobroto in iskrenostjo marsikomu polepšate dan in pričarate nasmeh na obraz. S tem postanete za nekoga junaki.

Želim vam čudovite počitnice in nepozabne izkušnje. Seveda pa računam na vas tudi v naslednjem šolskem letu.

Aleksandra Kuntner