Šola v naravi 5. razred

Neko nedeljo  sem se začela pripravljati za mojo drugo šolo v naravi. Jaz, moji sošolci in naša učiteljica smo se v ponedeljek, 28.1.2019, odpravili v šolo v naravi na Kope.

Pred odhodom smo imeli težavo z avtobusom, ki ni imel verig. Eno uro smo čakali na drug avtobus, na katerega smo morali preložiti vse stvari
(smuči, torbe). Vozili smo se 2 uri in pol. Končno smo prispeli na Kope. Razporedili so nas v sobe. V  prvi sobi sva bili jaz in Gloria, v drugi sobi so bile ostale punce, v tretji sobi, ki je bila ločena na dve sobi, pa so bili vsi fantje. V sobe smo si raznosili stvari in se razpakirali. Smučarske čevlje in smuči smo dali v posebne sobe. Imeli smo sestanek, na katerem smo se vse dogovorili. Šli smo se smučat. Na začetku smo se v sobah oblekli v smučarsko opremo, obuli smo si smučarske čevlje in vzeli smuči. Na smučišču smo se ogreli in se preizkusili.  V boljši skupini smo bili jaz, Lana, Primož, Žana, Elvira, Tjaša in Patrik. Imenovali smo se poledica. Vsi ostali so bili v skupini malo slabših smučarjev. Skupina poledica in učitelj Luka smo smučali na krogih, druga skupina pa je smučala na traku. Vse se je odvijalo po načrtu, dokler drugi dan Jureta ni začel boleti trebuh. Enkrat ni šel z nami na smučanje. Ta dan ponoči je Aleks dvakrat bruhal. Tudi Nik in Gloria sta se slabo počutila. V sredo so vsi štirje odšli domov. Tudi drugi učenci iz druge šole so se slabo počutili. Ugotovili smo, da razhaja virus. V sredo smo skupina poledica šli smučat na Pungart. V četrtek nas je na Kopah ostalo samo še 9. Slabša in boljša skupina smučarjev sta se zato združili. Na sedežnici sem na začetku imela nekaj težav ampak potem mi je šlo bolje. Ta dan smo imeli disko. V petek zjutraj je bilo slabo tudi Tjaši in Tilnu. Premestili smo ju v drugo sobo, saj sem bila jaz v sobi z Galo in Lano. Tudi onadva sta odšla domov.